Oktatott táncok

Angolkeringő

Zenéjére az első ütem hangsúlya jellemző, lassan áradó, harmonikus forma és 3/4-es ütem jellemző. Tudásszinttől függően 29-32 ütem/perc a tempója, versenyeken azonban kötelezően 30 ütemet kell besűríteni egyetlen percbe.
tovább

Mambo

Közép-gyors ritmusú divattánc, amely az ötvenes években már Európában is népszerűvé vált.
tovább

Jive

A jive egy 4/4-es ütemű szalontánc, ami az Egyesült Államokban élő afrikai-amerikaiaktól ered a 30-as évekből.
tovább

Tangó

A tangó a második standard-táncként szerepel a versenyeken, latin eredete miatt viszont kitűnik a sorból. Jelenlegi formáját 1929-ben nyerte el. Jellegzetessége: a gyors, hirtelen fékezett, erőteljes haladómozgásokban nyilvánul meg.
tovább

Cha-cha-cha

Mesterségesen alkotott tánc, a rumba és a mambó ötvözete. Úgy keletkezett a mambó-csacsacsa, hogy 1953-ban Enrique Jorrin lassabban kezdte játszani a mambót
tovább

Bécsi keringő

A bécsi keringő (ismert német nevén Wiener Walzer) a legrégebbi hagyományú társastánc.
tovább

Rumba

A rumba szó jelentése: ünnep, tánc, felkiáltás Maga a rumba több kubai páros tánc összefoglaló neve. Zenéjét az afrokubai ritmusok jellemzik. Ennek a zenének két ága fejlődött ki: habanera modern rumba
tovább

Rock&Roll

A rock and roll mint tánc a boogie-woogie és a Lindy Hop swing elemeiből alakult ki.
tovább

Quickstep

A quickstep az 1920-as években fejlődött ki New York-ban, és először karibi és afrikai táncosok táncolták, de eredetileg ez egy angol tánc, mely a slowfox és a charleston kombinációjaként született (de később teljesen elszeparálódott elődeitől). 1927-ben szabványosították.
tovább

Szamba

A szamba afrikai eredetű, ősi népi tánc, amely a rabszolga-kereskedés útján jutott el Brazíliába.
tovább

Slowfox

A foxtrott megjelenésében hasonló a keringőkhöz, de ellentétben azok 3/4-es ütemével ezt 4/4-re táncolják
tovább

Pasodoble

A pasodoble bikaviadalt jelképez, ahol a férfi a matador szerepét ölti magára, a nő pedig a piros kendőét. A férfi és a nő együtt mozog egy képzelt bika körül, miközben flamenco-elemeket és az arénabeli küzdelemre jellemző stilizált figurákat adnak elő.
tovább

Szintek

 • Kezdő szint
  Angolkeringő,Tangó,Bécsi keringő, Mambo, Cha-cha-cha,Rumba-Bossanova, Rocky alap figurái
 • Középhaladó szint
  A kezdő tanfolyamon megtanultakhoz építjük tovább a tananyagot, és új táncok alap figuráit is megtanuljuk: Jive,Rumba és a Szamba! A bulikon már tudjátok kamatoztatni az eddig tanultakat!
 • Haladó szint
  Nem csak új lépéseket tanulhatsz, hanem már egy kicsit a technikával megfűszerezve tökéletesítheted az eddig tanultakat!
 • Szuperhaladó
  Az előző szintekhez hasonlóan a már megtanult lépéskombinációra épül, és itt már megismerkedünk a standard táncok legvidámabb táncával a Quickstep-el!
 • Extrahaladó
  Itt már Te vagy a bulik királya! Érdekes és új koreográfiákkal ismerkedhetsz meg, hogy minél jobban szélesítsd tudásod tárházát! És még nincs vége...
 • Hobbi
  Most rajtad a sor, hogy dönts! Ha úgy érzed, hogy versenyezni nem szeretnél,de szívesen tovább fejlődnél mind technikában, mind vezetés terén és nyitott vagy új koreográfiákra, akkor várunk a Hobbi csoportjainkba!
 • Versenytánc előkészítő
  Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd megmérettetni magad, és inkább a "világot jelentő deszkákra" lépsz,gyere a versenytánc előkészítő csoportba! :)